הגשה לתואר ראשון באנגליה: כמה טיפים לקראת ההגשה.
תמונה למוטיבציה: כמה נראית הודעת קבלה לתואר ראשון דרך מערכת ה-UCAS!
למי שמתכוון להגיש מועמדות לתואר ראשון באנגליה, מערכת UCAS היא הפלטפורמה המרכזית שתעבדו מולה. התהליך יכול להיראות מאתגר, אבל עם הכנה נכונה ותכנון, אין לנו ספק שאפשר לייצר הגשה איכותית, תחרותית ומרשימה. הנה כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם להצליח:
להתחיל את התהליך כמה שיותר מוקדם
כדי לא לפספס דרישות ספציפיות אני מציע לתת לתהליך לפחות חודשיים. זה מאפשר לאסוף את כל המסמכים, להבין את הדרישות הייחודיות של האוניברסיטאות ולהכין את המועמדות בצורה הטובה ביותר. דוגמה: אם אתם מתעניינים בלימודי הנדסה, כדאי לבדוק אם אוניברסיטאות כמו קיימברידג' דורשות מבחנים נוספים כמו ה-ENGAA, המלצות ממורים ספציפיים במתמטיקה ובפיזיקה. אם יהיה לכם זמן מספק, תוכלו לפנות למורים הרלוונטיים ולוודא שהממליצים הכי רלוונטיים זמינים לכתיבת ההמלצה.
חיבור אישי שמותאים אליכם
ה-Personal Statement שלכם הוא ההזדמנות להציג את הסיפור הייחודי שלכם ואת התשוקה ללימודים שבחרתם. החיבור בין התכנית לרקע שלכם יעזור "לפצח" את המועמדות שלכם. דוגמה: אם אתם מגישים מועמדות ללימודי רפואה, תשתפו סיפור על התנדבות במד"א. תארו כיצד טיפול בחולים השפיע עליכם, מה למדתם מהחוויות הללו, ואיך זה חיזק את הרצון שלכם להיות רופאים. במקום לכתוב באופן כללי שאתם "רוצים לעזור לאנשים" הדגישו כיצד החוויות הללו היוו עבורכם תהליך למידה משמעותי.
להדגיש את הכלים שצברתם האוניברסיטאות הבריטיות רוצות לראות איך המיומנויות שלכם קשורות לעולם האמיתי. במקום לרשום מיומנות כללית, חברו אותה לחוויה או דוגמה מחייכם. דוגמה: אם אתם כותבים על יכולת פתרון בעיות, תשתפו איך עזרתם לצוות שלכם בזמן פרויקט גדול בתיכון, כשהצלחתם לפתור בעיה קריטית ולהוביל את הפרויקט לסיום מוצלח.
להקדיש זמן לבחירת הממליץ
המלצות הן חלק משמעותי בהצגת הכישורים האישיים שלכם מנקודת מבט חיצונית ומהווים מרכיב חשוב שמשרג סיכויי קבלה. דוגמה: אם אתם מתעניינים בלימודי מדעי המחשב, תבקשו המלצה ממורה שהנחה אתכם בפרויקט סיום בבגרות במחשבים. במקום רק לכתוב שאתם "תלמידים טובים," הממליץ יכול לתאר איך הובלתם את הצוות לפריצת דרך, מה שמעיד על כושר מנהיגות ויכולת להתגבר על אתגרים.
תתמקדו באוניברסיטאות שמתאימות לפרופיל שלכם לכל אוניברסיטה באנגליה יש אופי ואווירה שונים, וכדאי לוודא שהבחירה מתאימה לכם לא רק אקדמית, אלא גם חברתית ותרבותית. דוגמה: אם אתם מחפשים חוויה בינלאומית עם קמפוס "ער" ופעיל, אוניברסיטת מנצ'סטר או קינגס קולג' בלונדון יכולות להתאים. אם אתם מחפשים מוסד קטן עם אווירה יותר אינטימית, יכול להיות שאוניברסיטאות כמו יורק או אקסטר יהיו אופציה טובה יותר. המחקר שלכם יהיה קריטי!
תשלבו הישגים מעבר ללימודים האקדמיים
אוניברסיטאות באנגליה מעריכות מועמדים מגוונים. פעילות extracurricular חשובה כדי לקבל מידע יותר "שלם" על המועמד. אפשר לציין תחומים נוספים בהם הצטיינתם ומה התשוקה שלכם מעבר רק ללימודים, כמו פעילות חברתית, אמנות, ספורט או התנדבות. דוגמה: אם אתם פעילים בקהילה ומתנדבים בעמותה כלשהי, ציינו את זה. כתבו איך התנדבות בעמותת ״לתת״ לימדה אתכם לעבוד עם אנשים מרקעים שונים ולטפח יכולות תקשורת ושיתוף פעולה למשל...
אם יש לכם.ן שאלות או שתרצו לקבל הכוונה וסיוע בכתיבה, נשמח ללוות ולהיות חלק מהתהליך המשמעותי שלכם.ן
בהצלחה למגישים ולמגישות ❤!
Comentarios