ישראלים שרוצים ללמוד בחו"ל במוסד שמדורג בכל שנה בין עשרת המקומות הראשונים בעולם? הבלוג הזה הוא בשבילכם.
אוניברסיטת סטנפורד הוקמה ב1885 דרומית לסן פרנסיסקו וקרובה לעמק הסיליקון (העיר פאלו אלטו). לילנד סטנפורד, מושל קליפורניה, ואשתו, ג'יין, קראו לה על שם בנם היחיד, שמת ממחלת הטיפוס בגיל 16.
באוניברסיטה לומדים כ-7000 סטודנטים לתואר ראשון ו-8000 סטודנטים לתואר שני, כאשר עליהם אחראים כ-1700 אנשי סגל. בסגל של סטנפורד נמצאים כ-18 חתני פרס נובל, 4 זוכי פרס פוליצר, 3 זוכי מדליית החירות הנשיאותית, והיד עוד נטויה.
אם תשאלו את האיש הממוצע ברחוב, הוא כנראה יגיד שהוא מכיר את האוניברסיטה בזכות בית הספר לעסקים, הנדסה או התכניות השונות והפורצות דרך במדע. הנה רשימה של הפקולטות באוניברסיטה:
-מדעי הרוח והמדע
-הנדסה
-מדעי הטבע
-חינוך
-עסקים
-משפטים
-רפואה
האוניברסיטה מתהדרת בבוגרים ששינו את העולם שאנו חיים בו, בין היתר ניתן למצוא מייסדי חברות כמו HP, Yahoo!, Google וגם Sisco, ואיך אפשר מבלי להזכיר 17 אסטרונאוטים שעברו תחת שעריה. למי מכם שלא ראה את הנאום של סטיב ג'ובס בטקס קבלת התארים של 2005, תפנו 15 דקות מזמנכם וצפו בקטע הבא: https://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc&ab_channel=Stanford
מלבד היוקרה , אשר באופן קבוע מעניקים לה את אחד המקומות המובילים בעולם בדירוגים השונים, האוניברסיטה מושכת סטודנטים אשר רוצים חוויה סטודטיאית מעשירה וכיפית, מזג אוויר נוח ברוב השנה ותקופת חורף לא קשוחה במיוחד.
אז נשאלת השאלה, איך מתקבלים?
עם אחוזי קבלה של 5.2% בשנת 2020, צריך להתכונן להגשה ולייחד את עצמכם ולזכור שרוב האמריקאים שמתכננים ללמוד בסטנפורד בונים את קורות החיים והקריירה המקצועית החל מגיל מאוד צעיר.
מעבר להצטיינות אקדמית, סטנפורד מחפשים את אלו שיהיו בוגרים מעולים ויובילו יוזמות וארגונים שיעשו שינוי בחברה שאנחנו חיים בה. הדרישות הבסיסיות לרוב התכניות הינן שתי המלצות (מקצועיות/אקדמיות) ומענה על שאלות כחלק מ"חיבורים" אשר בוחנים את יכולת הכתיבה והיצירתיות שלכם. היות ומרבית התלמידים הינם מקומיים (אמריקאיים) יש יתרון לישראלים שיכול להתבטא בהבלטת סממנים מייחדים כגון שירות צבאי/לאומי, התנדבויות ולקיחת חלק ביוזמות שרלוונטיות לביטחון, שלום, מזרח תיכון, סביבה ועוד.
ואיך אפשר לסיים בלי נגיעה ישראלית... במחקר שפורסם ב-2020 על ידי האוניברסיטה, נמצא כי חוקרים ישראלים, וספציפית מאוניברסיטת תל אביב, מתברגים באחוזון ה-2% של החוקרים המצטיינים. המחקר בדק 160,000 חוקרים מ-149 מדינות. כבוד!
במידה ותרצו לדבר עם בוגרים, להתעניין בהגשה ולהתייעץ בנוגע לתכנית שמתאימה לכם, צור איתנו קשר בפייסבוק, באתר או במייל: info@nogaconsultancy.com
בהצלחה!
Comments