מרכיבי אפליקיישן
אלה החלקים החשובים ביותר בהגשת מועמדות לתכניות MBA. כפי שתראו, חלק מהמרכיבים חשובים יותר מהאחרים, אך חשוב לזכור שכל מועמד הוא שונה, וחסרון אצל מועמד אחד (למשל בציון GMAT מתחת ל-700) ניתן לגישור בסיפור אישי וקורות חיים מרשימים… אז אין כאן שחור ולבן
וועדת הקבלה תבחן את המועמדות שלכם באופן הוליסטי ולכן כדאי להתכונן ולעבוד על החלקים הבאים:
01
קורות חיים
כתיבת מסמך קורות חיים מהוקצע, מדוייק וקצר (עמוד אחד לרוב!) שידגיש את הרקע האקדמי והמקצועי שלכם, מה מייחד אתכם וכיצד ניסיון העבר שלכם יסייע לכם בקבלה למוסד הספציפי שאתם מגישים אליו. חשוב שכל מסמך כזה יותאם לאוניברסיטה שאתם מגישים אליה ושתציגו את ההישגים שלכם בצורה מדידה, כמותית ומרשימה. בדרך כלל חלק זה מהווה כ15-20% משיקולי הקבלה שלכם.
02
מכתבי המלצה
מכתבי ההמלצה הם מרכיב קריטי בהגשה אשר אמור להעביר לוועדת הקבלה מידע מקיף מחד, וספציפי מאידך, על מי אתם, מה היכולות שלכם, ומדוע הממליץ מאמין בכם. חשוב לבחור ממליץ בעל דרג גבוה ככל שניתן, אך כזה שיש לכם איתו שיח והיכרות מעמיקה ככל שניתן.
בדרך כלל ישנה דרישה לשלוח בין 2-3 מכתבי המלצה, לכן מומלץ להתחיל לחשוב על ממליצים "מקצועיים" שיכולו להעיד עליכם מזווית המעסיק. את שאר ההמלצות תצטרכו לבקש מממליצים "אקדמיים", כדוגמת מרצים, ראש חוג, דיקן או כל גורם
03
חיבורים אישיים
החיבורים הם הלב הפועם של האפליקיישן, הם צריכים לספר את סיפור חייכם, האישי והמקצועי, באופן משכנע, מרגש, קוהרנטי וקולע למטרה. החיבורים נעים בין חיבור אחד ל-7 חיבורים. חלקם קצרים וחלקם ארוכים. עליכם להוכיח בקיאות באוניברסיטה ובתכנית הספציפית אליה אתם מגישים, ולספר על תכניות ההמשך שלכם לאחר התואר באופן ברור. חיבור טוב יכול להציל אפליקיישן בעל אלמנטים פחות חזקים (כמו ציוני gmat לא גבוהים, או רקע מקצועי חסר). בדרך כלל חלק זה מהווה כ20%-25% משיקולי הקבלה
04
מבחן אנגלית
מכתבי ההמלצה הם מרכיב קריטי בהגשה אשר אמור להעביר לוועדת הקבלה מידע מקיף מחד, וספציפי מאידך, על מי אתם, מה היכולות שלכם, ומדוע הממליץ מאמין בכם. חשוב לבחור ממליץ בעל דרג גבוה ככל שניתן, אך כזה שיש לכם איתו שיח והיכרות מעמיקה ככל שניתן.TOEFL / IELTS שני המבחנים בדרך כלל רלונטיים לאן שתגישו וחשוב לשים לב שציוני המבחן תקפים לשנתיים.
ממליצים לכם להסתכל באתרי תכניות ה-MBA ולהבין מהם ציוני הסף. לחלק מהתכניות בארצות הברית למשל, אתם תידרשו לעבור את הציון הנדרש בעת הגשת המועמדות, לעומת מוסדות באירופה, שפחות נוקשים ויאפשרו לכם לעבור את המבחן קרוב יותר לחודשי הקיץ ולהתקבל על תנאי גם בלי הציון המיוחל.
05
ראיון אישי
לכל תכנית מובילה יש דרישה של ראיון קבלה. מטרת הראיון היא ללמוד על יכולות העברת המסרים שלכם, והאם המסמכים שהכנתם מתכתבים עם הבנאדם שאתם בשיחה של פנים מול פנים (נטוורקינג חשוב, זה כבר אמרנו?). לראיון מוצלח יש משקל עצום על קבלת ההחלטות, גם אם למשל הציונים שלכם ב-GMAT מעט נמוכים מהממוצע, לכן חשוב להשקיע בזה. זהו למעשה השלב הממיין האחרון לפני החלטת וועדת הקבלה.
06
תואר קודם
-ברוב התכניות יבקשו מכם להציג תעודת גמר של תואר ראשון כלשהו. ככל שהציונים וההישגים בתואר גבוהים יותר, כך ועדת הקבלה תבחן את המועמדות שלכם באור חיובי יותר. מטרת החלק הזה להבין כיצד אתם מתנהלים באווירה אקדמית כדי להבין איך תתנהלו בתואר השני. חלק זה אינו הכי חשוב, ואם הציונים אינם גבוהים דיים,
07
מבחן ה-GMAT
מבחן ה-GMAT הינו מבחן אדפטיבי ממוחשב שמתקיים במרכז הערכה ולמעשה מהווה את האחד האינדיקטורים שיש לבתי הספר הטובים בעולם להערכת מועמדים המגישים מועמדות ל-MBA.
המבחן משלב בחינת יכולות כמותיות, שילוב מידע, חשיבה אנליטית, כתיבה, הגיון, שליטה באנגלית ועוד. מרכז ההערכה במרכזי שקיים בישראל נמצא ברמת גן ליד קניון איילון.